Інфоцентр

Співпраця з Казахстаном почалася!

Днями «Кліар Енерджі Груп» та Національна компанія «KAZAKH  INVEST» підписали Меморандум про взаєморозуміння. І от вже казахські партнери відвідали наш офіс, щоб детально обговорити технології , які розробила «Кліар Енерджі Груп».

Насамперед їх  цікавлять технології дегазації сміттєвих полігонів – Казахстан, як і багато інших на пострадянському просторі, стикнувся з питанням переповнення звалищ та їх правильним обслуговуванням. Одна з найбільших проблем – часті пожежі на сміттєзвалищах. Займається метан, що утворюється на полігонах. Але для цієї проблеми є рішення.  Наприклад, зі звалищного газу виробляють електроенергію.

Саме таку технологію «Кліар Енерджі Груп» планує запроваджувати в Казахстані. Компанія має великий досвід будівництва та експлуатації біогазових електростанцій і в Україні є безумовним лідером: вже реалізовано 16 таких проєктів. При чому всі вони були збудовані в надзвичайно короткий термін.  Подібна установка відкачує з тіла полігону практично 90% звалищного газу – суміші метану та інших шкідливих для людини газів. Тобто технологія не тільки вирішує екологічну проблему, а ще й дозволяє на цьому заробляти.